Vanliga Frågor & Svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får.

 

Vanliga frågor och svar

Om du har en fråga som du inte hittar något svar på här, hör av dig till oss! Kontaktinformation till alla ledare hittar du under fliken "Kontakt".

Måste man gå på gudstjänster?

Alla som konfirmeras i Jämjö pastorat ska ha gått på 12 gudstjänster innan konfirmationen äger rum. Om man går på bröllop, dop eller begravning får man bara räkna EN av varje typ. Alltså inte t ex. två dop.

Vad händer om man inte har gått sin gudtjänstkvot?

Om man inte har gått sina gånger innan konfirmationen får man erbjudandet att ha en egen konfirmationsgudtjänst när man har genomfört sin kvot. Dvs. man får inte bli konfirmerad tillsammans med sina kompisar.

Måste man vara döpt för att kunna konfirmera sig?

Eftersom konfirmation betyder bekräftelse och det är just dopet man bekräftar genom att konfirmera sig är det ett krav att man ska vara döpt innan själva konfirmationsgudstjänsten. Om man inte skulle vara döpt är dock detta inget problem. Då hjälper vi dig att, i samråd med dina föräldrar, bli döpt.

Mitt barn är oroligt för att sova borta på läger. Ska jag kontakta ledarna?

Många konfirmander upplever lägervistelsen som ett minne för livet och ledarna, såväl de anställda som de ideella, gör sitt bästa för att det ska bli ett gott och roligt minne. Därför är det bra om ledarna känner till oro och farhågor så att de kan stötta och hjälpa till om det behövs.

Mer frågor och svar finns på svenskakyrkan.se

Copyright 2020 © | Design av Studio27 - Allt material är reserverat | Presenteras stolt av Jämjö Pastorat